Sydän on oikealla

1.4.2021

Ihana lämmin aurinko on taas seuranamme. Sään puolesta lähes täydellinen talvi on kääntynyt kevääksi, ja ihmismielen valtaavat toiveikkuus ja tekemisen into.

Viime aikoina on julkisuudessa puhuttu paljon etä- ja monipaikkatyöstä. Tämä työn murros on Säkylälle suuri mahdollisuus. Luin juuri kirjaa (Fisher & Fisher, 2011), jossa todettiin, että organisaation tulee olla ajallisesti lähellä asiakastaan. Perinteinen maantieteellisesti lähellä oleminen ei enää ole merkittävää, koska tietoliikenneyhteydet tuovat meidät lähelle toisiamme. Työntekijät eivät halua asua sumpussa työpaikkansa lähellä vaan väljemmin juuri haluamillaan alueilla. Tämä korostuu erityisesti alueilla, joissa asuminen on kallista – ja uskoakseni suomalaisessa kulttuurissa, jossa olemme tottuneet arvostamaan luonnon läheisyyttä.

Säkylän kunta on ottanut naapurista mallia ja tänä kesänä tarjoaa Kesäkämppä 2021 -kampanjalla mahdollisuutta kokeilla täällä asumista. Meillä on myös panostettu tietoliikenneyhteyksiin valokuituhankkeella. Tähän kun yhdistämme loistavan sijaintimme useamman kaupungin kainalossa ja upean luontomme tuoksuineen ja järvineen. Meillä on kaikki onnistumisen mahdollisuudet.  

Kokemuksesta tiedän, että tänne juurtuu puolivahingossa. Monessa kunnassa asuneena voin sanoa, että Säkylässä koin heti olleeni tervetullut. Haastankin teidät kaikki kutsumaan ystävänne ja tuttavanne kokeilemaan Säkylässä asumista. Täällä on helppo olla onnellinen kuntalainen.

Pääsiäisen aikaan on toivottavasti aikaa myös tutustua Säkylän Kokoomuksen kuntavaaliehdokkaisiin. Erinomainen joukkue hoitamaan yhteisiä asioitamme.

Rentouttavaa pääsiäistä perhepiirissä.

Krista
Säkylän Kokoomus ry, puheenjohtaja

PS. Jos tuo kirja (Fisher, K. & Fisher, M., 2011. Manager's guide to virtual teams) kiinnostaa enemmän sitä kannattaa kysyä kirjastosta. Meillä on ihan supervoimia omaavat kirjaston ihmiset, jotka löytävät kirjan kuin kirjan.