Talvinen tervehdys

7.2.2021

Säkylä näyttää taas parhaimpaansa valkoisten hankien kimallellessa auringonpaisteessa. Koiriani lenkittäessäni kuulen, miten lapset nauravat ja kiljahtelevat pulkkameässä. Tänä vuonna aurauksista syntyneet kasat kelpaavat pulkkailuun. Samalla kuitenkin mietin, miten harmillisen vähän noita lapsia meillä on. Miksi näin ihana kunta ei saa houkuteltua enempää lapsiperheitä? 

Meillä pitäisi olla kaikki hyvin. Säkylä on yksi yrittäjien mielestä pahaista kunnista yrittää. Meillä onkin enemmän työpaikkoja kuin on työikäisiä asukkaita. Sijaitsemme ainakin kolmen kaupungin työssäkäyntialueella. Kunnan avustuksella taloihin on voitu investoida nopeat valokuitunetit, mikä auttaa monia perheitä näin etätyöskentelyn kulta-aikoina. Neuvola toimii hyvin resurssoituna varsin hienoissa tiloissa ja kunta lahjoittaa uuden vauvan perheelle muutaman tunnin kotiapua. Päiväkotimme ja koulumme ovat terveitä ja olemme pystyneet pääsääntöisesti pitämään ryhmäkoot järkevinä. Lukiomme on Satakunnan huipputasoa. Ja paljon muuta.

Missä siis mättää?

Ensinnäkin luulen, että olemme liian ujoja. Emme muista kertoa kavereillemme, miten hyvin asiat täällä ovat. Paras asukasmarkkinointi on meidän aitojen ihmisten tekemää. Aivan kuten nettikaupoissa. Emme usko myyjän markkinointiviestiin, mutta toisen asiakkaan antamiin tähtiin uskomme.
Toiseksi meidän pitäisi auttaa potentiaalisia perheitä. Jos toinen perheen vanhemmista löytää täältä töitä, pitäisi meidän auttaa perhettä löytämään se tarvittava toinenkin työpaikka. Erityisesti, koska läheskään kaikki työpaikat eivät ole virallisesti auki. Yrittäjä on voinut jo pidempään pohtia uuden henkilön palkkaamista. Käytetään pienen kunnan tehokasta puskaradiota luovasti.
Kolmanneksi ja ehkä tärkeimpänä, pidetään yhdessä huolta, että täältä opiskelemaan lähteneet nuoret palaavat kotiin. Emme pienenä kuntana tai edes Satakuntana pysty tarjoamaan kaikkia koulutusmahdollisuuksia, mutta jos pidämme huolta siitä, että nuoret pitävät Säkylää hyvänä kuntana asua, he palaavat tänne perheinensä. Kuullaan siis nuorten ääntä päätöksenteossa ja varmistetaan näin Säkylän tuleva kasvu.

Tavoitteena olla muuttovoittokunta viimeistään 2030 lähtien.


Krista Sorri
Säkylän Kokoomus ry, puheenjohtaja
krista.m.sorri@gmail.com / 044 9721 380